Preselili ste? Evo kako ćete pronaći posao u prodaji!

Preselili ste se u novi grad i bez posla ste. Jako stresna pozicija u kojoj se jedna osoba može naći, no to je pozicija u kojoj ćete imati poticaj da pronađete posao na mjestima na kojima do sada niste tražili te da na novom poslu zasjate kao nikad nikada do sad. Prodaja je branša u kojoj vrlo lako možete pronaći novi posao, a evo i kako.

Upoznajte grad

Prije svega upoznajte grad kako se ne bi osjećali kao stranac. Upoznajte sva važnija mjesta u gradu, kako biste se što prije udomaćili. Grad u koji ste se doselili bit će novi poligon za vaš novi posao u prodaji, stoga ga dobro upoznajte.

Provjerite koji se poslovi nude

Prosurfajte internetom, kupite lokalne oglasnike te provjerite koji se poslovi u prodaji nude. Vrlo brzo ćete dobiti pregled najpristupačnijih prodajnih poslova te najčešća prodajna branša koja traži nove prodavače.

Saznajte prosječnu visinu plaće

Ova informacija je korisna iz više razloga: znati ćete koje prodajne poslove želite, a koje ne želite, kakvu plaću možete očekivati na kojem radnom mjestu u prodaji, do koje granice možete napredovati...

Obnovite svoj životopis

Ovo je nešto što biste trebali napraviti, bili vi u novom gradu ili ne. Svoj životopis obnovite i prilagodite potrebama vaše prodajne branše. Potrudite se imati najkvalitetniji mogući životopis.

Pronađite kvalitetne prodajne poslodavce

Informirajte se malo o tvrtkama koje se nalaze u vašem novom gradu, a koje bi mogle biti kvalitetan prodajni poslodavac. Isto tako se informirajte o kakvom tipu prodaje se radi, tako ćete znati jeste li pogodni za određene poslodavce s obzirom na vaše prodajne vještine.

Povežite se s ljudima

Kada dođete u novi grad, nakon što se snađete izađite iz kuće. Nemojte biti zatvoreni u četiri zida. Uvijek pronađite vrijeme i mjesto na kojem se možete povezivati s drugima. Širenjem kruga poznanika povećati ćete si mogućnosti pronalaska kvalitetnog prodajnog posla.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...