Pripazite - vaš profil na društvenim mrežama vas može koštati posla!

Društvene mreže su danas toliko prisutne u svim segmentima naših života da polako i svima „izlaze na uši“.

Ako ste prosječna osoba, vjerojatno imate profil na barem jednoj društvenoj mreži. Na njemu objavljujete stvari koje vas zanimaju, pokreću, stvari koje su vam smiješne i zabavne. Vjerojatno koristite odabranu društvenu mrežu i za komuniciranje i povezivanje sa drugim ljudima.

Sve su to korisne mogućnosti društvenih mreža. Međutim, društvene mreže mogu imati i negativnih posljedica po vas, pogotovo kad je u pitanju tema zapošljavanja.

Nećete vjerovati J, ali i Vaši postojeći i budući poslodavci znaju koristiti društvene mreže… Mnogi od njih to i čine i to sa razlogom upoznavanja budućih potencijalnih zaposlenika. Bilo to etično ili ne, činjenica je da bi bilo pametno izbjegavati objavljivati slijedeće stvari na društvenim mrežama:

1. Fotografije nezgodnog sadržaja – što to god bilo. Temeljno pravilo – ako sumnjate da ne bi bilo pametno objaviti neku fotografiju, onda to sigurno i nije dobra ideja.

2. Sadržaje nezgodnog sadržaja – političkog, zakonskog, društvenog karaktera… Neke osobne stavove radije zadržite za sebe…

3. Ocrnjivanje bivših poslodavaca – ako to radite bivšim, onda će i budući poslodavac pomisliti da će i on biti na „tapetu“.

4. Sve što bi u budućnosti mogao biti više teret nego lijepa uspomena!

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...