Prodavač danas mora više savjetovati i pomagati, a manje prodavati

Davno su prošla vremena kada je prodavač držao sve konce u rukama, a kupac bio taj koji je ovisio o prodavaču.

U prošlosti prodavač je bio taj koji je bio dobro informiran i uvijek u toku i kao takav je bio u prednosti kada bi došao pred potencijalnog kupca. Ne bi imao šanse za prodaju jedino ako bi naišao na čovjeka kojeg totalno ne bi interesirala njegova ponuda ili ako je imao neke osobne razloge zašto ne želi kupovati od tvrtke koju određeni predavač predstavlja.

No, danas je prodavač često na milost i nemilost klijenta/kupca.

Kupac je taj koji danas ima sve potrebne informacije zahvaljujući internetu i društvenim mrežama.
Današnji kupac ima jednog moćnog pomoćnika kojem se uvijek može obratiti ako mu zatreba neka informacija, a on se zove Google.


Jednostavno Google i sila informacija koju on može pronaći na internetu stavila je prodavača u nezavidan položaj. Kupac ne samo što može saznati sve o vašoj ponudi, nego može saznati sve o ponudi konkurencije i tako diktirati način na koji će se voditi prodajni razgovor.


Iako, današnji kupac/klijent ima glavnu ulogu u odnosu klijent-prodavač to ne znači da je prodavač postao nepotreban i bespomoćan. Prodavači i dalje imaju svoju ulogu na tržištu i dalje će biti potrebni kupcima pogotovo kada je riječ o kupovini usluga i proizvoda više cjenovne vrijednosti.


Ono što prodavač u ovakvoj situaciji jedino može napraviti jest da svoj prodajni nastup prilagodi i prestane prodavati te počne pomagati klijentima u pronalaženju dobrog rješenja. Prodavač danas mora više savjetovati i pomagati, a manje prodavati.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...