Savjeti za bolju prodaju u novoj godini!

Praznici su prošli, a s njima smo zagazili u novu radnu godinu. Nadam se da će vam ova godina biti puno uspješnija od prošle i da ćete uspjeti pronaći kvalitetan posao u prodaji. Ako već niste.

U današnjem tekstu ćemo vam dati nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se pripremite za novi prodajni posao te jednom kad ga nađete da u njemu postignete uspjeh. Evo nekoliko savjeta:

Pročitajte knjigu koja se bavi tematikom prodaje
Knjige su odlične kako bi vas upoznale s nekim novim znanjima i pristupima. Prodajne literature ne manjka, barem ako se gleda Amazon. Proguglajte malo po internetu i potražite literaturu o prodajnim vještinama jer to će vam biti veoma korisno štivo za vaš prodajni posao.

Ne pretpostavljajte
Često se novaci u prodaji bave predviđanjima, pa tako propuste nazvati neke potencijalne kupce/klijente jer PRETPOSTAVLJAJU da ih to neće interesirati. Razgovaraju s potencijalnim klijentom te im nije baš najjasnije što je klijent htio reći pa tako novak PRETPOSTAVLJA što je klijent htio reći i tako dalje.
Ne pretpostavljajte! Stvorite rutinu po kojoj ćete raditi i kada je vrijeme za nešto napraviti uradite to , nemojte si davati prostora za izlike i pretpostavke. Isto je i s razgovorom. Puno slušajte i puno pitajte, a malo pričajte. To neka vam bude rutina u svakom prodajnom razgovoru pa će biti malo mjesta za predviđanja.

Naučite sve o vlastitoj ponudi
Poznavanje vlastite ponude izuzetno je važno što god da prodajete. Bilo da se radi o uslugama ili proizvodima, jednostavno morate poznavati vlastitu ponudu.
Poznavanjem vlastite ponude osjećat ćete se bolje dok prodajete i neće biti prostora za nenadana pitanja klijenata.

Naučite sve o vašem idealnom klijentu
Poznavanje vlastite ponude je dio uspjeha u prodaji, još veći dio odnosi se na poznavanje idealnih klijenata. Morate imati detaljno razrađenu sliku idealnog klijenta koji je spreman kupiti vaše proizvode i usluge.
Poznavanjem idealnih klijenata uštedjet ćete si puno vremena jer ćete znati razlikovati dobre od loših prodajnih tragova.

Zaradite povjerenje klijenata
Povjerenje je temelj prodaje i dobrog odnosa s klijentima. Shvatite da nije cilj prodati nego ostvariti odnos temeljen na povjerenju. Prodajte klijentu i imat ćete ga jednom, zaradite njegovo povjerenje i imat ćete ga za svagda.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...