Stariji i uspješniji prodavači vas „maltretiraju“? Evo što ćete učiniti!

Dobili ste radno mjesto u prodaji neke tvrtke? Počeli ste raditi u prodajnom timu čiji su vas najuspješniji članovi „uzeli na zub“?

 Zezaju vas, podbadaju, ignoriraju ili daju najgluplje zadatke? Možda ste upravo ušli u neformalan proces „inicijacije“?

1. Razvijte „teflon kožu“ – što god vam naprave, neka se isto „otkliže“ niz vaš obraz. Kolegama će dojaditi zezanje ukoliko shvate da nema učinka.

2. Pokažite smisao za humor i sposobnost šale na vlastiti račun – ako su šale dobre, iako pomalo dobre, nasmijte se zajedno sa kolegama.

3. Pokažite zube ako treba – ponekad zezancija može prijeći granice uobičajenog. Tada slobodno pokažite zube. Ali ne time što ćete ići šefu, već time što ćete se suprotstaviti dotičnom kolegi ispred ostalih kolega i pokazati da imate „cojohones“ kao i svaki drugi prodavač. Ako treba, pokažite da ne bježite od sukoba.

 4. Obavite svaki dodijeljeni zadatak iznad očekivanja – ponekad ćete ući u tvrtku gdje su kolege prodavači međusobno konkurenti. Starije kolege će svjesno ili nesvjesno „minirati“ nove kolege jer ne žele konkurenciju uslijed ograničenog tržišta ili broja kupaca. Pokušat će vas se riješiti time što će vam davati najgluplje i najdosadnije zadatke. Izdržite i obavite iste sa iznad svakog očekivanja. Time ćete pokazati upornost i zaslužiti poštovanje. Ako ništa drugo, pokazat ćete da mislite ozbiljno i da ste tu da ostanete...

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...