Što je potrebno kako biste mogli zaključiti prodaju?

Sposobnost zaključivanja prodaje je ključna za dobre prodajne rezultate. Bez obzira na količinu truda i vremena koju uložite u potencijalnog klijenta ukoliko ne znate zaključiti prodaju, neće biti ni dobrih prodajnih rezultata.

Kako biste bili na dobrom tragu prodajnog uspjeha pročitajte što je potrebno da biste mogli zaključiti prodaju!

Povjerenje

Faktor povjerenja se ne može dovoljno istaknuti u današnjem prodajnom svijetu. Prije negoli krenete u ikakve prodajne pokušaje prvo morate izgraditi povjerenje između vas i klijenta. U svim dijelovima prodajnog procesa trebate se zapitati: Hoću li ovime narušiti ili izgraditi povijerenje?

U konačnici o tome hoće li ljudi kupiti od vas ili ne, ovisi o razini povjerenja koje imaju u vas kao prodavača i čovjeka.

Budite prioritet u očima klijenta

U kupovini, obavljanju kućanskih ili bilo kakvih drugih zadataka uvijek dajemo prvo prioritet najvažnijim zadacima. Na kojem mjestu na listi prioriteta potencijalnog klijenta stoji kupovina vašeg proizvoda ili usluge? Jesu li vaše usluge i proizvodi visoko na listi prioriteta klijenta? Ako nisu, što se može učiniti kako bi postigli bolje mjesto na toj ljestvici?

Prodajte klijentima koji imaju kupovnu moć

Definiranje idealnog klijenta ovdje igra glavnu ulogu. Pitajte se: Prodajem li klijentima koji mogu kupiti moje usluge i proizvode? Nema smisla trošiti energiju na klijente koji nisu u mogućnosti i nemaju kupovnu moć. U takvoj priči nitko neće biti zadovoljan, niti klijenti, ali ni prodavači.

Imaju li klijenti interesa za vaše proizvode

Klijenti mogu okarakterizirati vaše proizvode kao odlične s još boljom cijenom i tako dalje, a opet odlučiti kupiti od konkurencije. Zašto je to tako i zašto onda ne pokažu veći interes za vaše proizvode?

To ćete vi morati otkriti jer tu može biti više razloga, možda je stvar povjerenja, financija ili nečega drugoga.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...