Što prodajni poslodavci žele kod novih kandidata za prodajni posao?

Kroz proces potrage za novim zaposlenicima u prodaji prodajni poslodavci pokušavaju doznati sve o vama i to ne samo koje prodajne vještine posjedujete, nego pokušavaju odgonetnuti kakva ste vi osoba.

Prvi dio procjene vaših vještina obavlja se tokom jednog ili više razgovora za posao, a sama procjena vas kao osobe odvija se tokom probnog roka. Tokom tih mjesec ili više dana, kroz rad do izražaja dolaze sve vaše pozitivne i negativne osobine koje se vašim poslodavcima i voditeljima prodaje mogu više ili manje sviđati ili im mogu biti odbojne.

Koje pozitivne osobine traže poslodavci kod novih prodavača pročitajte u nastavku teksta!

Odlična komunikacija

Vaši poslodavci žele prodavača koji zna jasno i sažeto komunicirati. Kao prodavači biti ćete u doticaju, kako sa klijentima različitih profila, tako i sa svojim voditeljima i poslodavcima te stoga morate znati kvalitetno, jasno i sažeto komunicirati i prenositi informacije. Svojom komunikacijom morate pokazati da ste vjerodostojna osoba, ali opet ne smijete ispasti arogantni i oholi. Vaša komunikacija mora biti na takvoj razini da se vaš nadređeni ne moraju bojati da ćete ih osramotiti, nego žele znati da ste osoba na koju se može računati.

Timski igrač

Velika je vjerojatnost da ćete na svom poslu u prodaji biti dio prodajnog tima i stoga vaši nadređeni žele biti sigurni da ste sposobni surađivati s drugim kolegama prodavačima. Timska igra zahtjeva razum i poštenje te sposobnost prelaženja preko razlika i nesuglasica među kolegama, a isto tako od vas će timska igra zahtijevati da "potegnete" ponekad više od drugih kako bi se posao kvalitetno odradio.

Samostalnost

Koliko morate biti timski igrač toliko morate biti i neovisni u smislu da vam nije potreban stalan nadzor, a da se nadređeni mogu pouzdati u vas. Morate biti sposobni sami se organizirati kako biste mogli postići potrebne prodajne rezultate. Uz to se od vas očekuje da posao obavljate brzo i efikasno bez negodovanja. Bez negodovanja, ne znači da nikad nećete postavljati pitanja, samo morate znati kada je pravo vrijeme za postavljanje pitanja.

Diplomatske vještine

Od dobrog prodavača se očekuje da posjeduje dobre diplomatske vještine, odnosno, da zna kako se ponašati i komunicirati u kriznim situacijama. Morate se znati ophoditi i komunicirati s klijentima svih vrsta od nezadovoljnih do onih koji su tu samo zato što žele iznijeti svoje frustracije. Ako želite biti sigurni da ćete dobro reagirati u određenim situacijama pogledajte kako to rade vaše iskusnije kolege i voditelj tima. Tako ćete biti sigurni da komunicirate na način koji je prihvatljiv za trenutnu tvrtku u kojoj radite.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...