Svi traže, a nitko ne nalazi!

Često u razgovoru sa poduzetnicima dotaknemo se teme zapošljavanja i pronalaska dobrih radnika, u ovom slučaju prodavača. Žale mi se kako je gotovo nemoguće pronaći dobre prodavače. Nude redovitu prodajnu edukaciju i dobru plaću sa stimulacijom i opet imaju poteškoća sa pronalaskom kvalitetnog prodavača, pa čak i osobe bez iskustva koja ima potencijala za biti dobar prodavač. Ne znači nužno da poslodavac traži osobu sa iskustvom, poslodavac traži osobu koja je: odgovorna, samostalna, motivirana, želi učiti i raditi te je ambiciozna.

Takvi razgovori i boljke me znaju čuditi, jer iz usta prosječne nezaposlene mlade osobe često čujem – "Ne možeš pronaći dobar posao da se ubiješ!".

I onda se nađem pred čudom, jedni ne mogu pronaći posao, a drugi ne mogu pronaći kvalitetnog radnika.

Zašto je to tako?

Jedan dio problema možda leži u nekim poslodavcima, a drugi dio leži u osobama koje traže zaposlenje i njihovoj iskrivljenoj percepciji o prodaji. Osobe u Hrvatskoj, ali i šire često zbog nedostatka iskustva i pravih informacija s prijezirom gledaju na prodaju. Naravno nisu svi prodajni poslovi jednaki, ali generalno gledano prodaja je branša koja svima daje odličnu priliku za ostvarenje ciljeva, dobre zarade, ali i izgradnje kvalitetnih poslovnih vještina. Vještina koje će vam pomoći u životu i nakon što možda napustite prodajni posao.

Zašto biste trebali pronaći posao u prodaji?

Nebrojno puno puta smo pisali o prodaji i o tome zašto bi trebali pronaći prodajni posao, tako da sada nećemo puno o tome, ali dodat ćemo sljedeće: dokaz izvrsnosti i korisnosti posla u prodaji dokazuju mnogi uspješni strani i domaći poduzetnici koji su u jedan dio svog života dali poslu u prodaji i često svoj životni i poslovni uspjeh vežu uz prodaju i ono što su naučili od nje. Štoviše naglašavaju kako bi svaka osoba barem jednom u životu trebala raditi u prodaji, a posebice kad tek ulazi na tržište rada.

Evo što o prodaji kaže jedan od najuspješnijih domaćih poduzetnika:

LINK

Stoga, ako ste i vi ambiciozna, odgovorna, samostalna, motivirana i ambiciozna osoba željna učenja, ali imate neki strah od prodaje. Ne bojte se! Istražite i potražite svog idealnog, usamljeng prodajnog poslodavca, žednog dobrih prodavača. Tko zna kakva vas poslovna prilika života čeka!  

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...