Tražite posao putem Linkedin - a!

Da li ste znali da se društvene mreže ne koriste samo za zabavu nego i za traženje posla, a vodeća društvena mreža na tom polju je Linkedin. Linkedin je društvena mreža upravo stvorena u poslovne svrhe za razliku od Facebooka. Linkedin broji oko 300 milijuna korisnika te je među društvenim mrežama daleko najpoštovanija. Korisnik Linkedina bilo da je poslodavac ili djelatnik koristi ga uglavnom kako bi ostvario što više kontakata u poslovnom svijetu.

Poslodavci ga rado koriste kao sredstvo kojim traže nove djelatnike, a djelatnici kako bi pronašli nove poslodavce. Nas zanima kako vama kao osobama koje traže posao Linkedin može biti od koristi. Kada govorimo o prodaji, prodajni poslodavci ga vrlo rado koriste u potrazi za novom radnom snagom.

Da bi ste koristili Linkedin naravno trebate napraviti profil, u koji unosite samo potrebne informacije kao što su ime i prezime, titula u trenutnoj tvrtki, svoj e - mail i tako dalje. Dakle sve informacije koje mogu nekome pomoći kako bi lakše ostvarili kontakt s vama. Isto tako u profil trebate upisati svoja dosadašnja radna iskustva te ga je potrebno ažurirati kada god dođe do neke promjene u vašoj karijeri.

Kada ste napravili profil pogledati ćemo na koji način možete koristiti Linkedin, te koje vam to pogodnosti donosi:

Tražite i pratite tvrtke koje vas zanimaju.

Većina tvrtki pogotovo, ako govorimo o prodaji imaju Linkedin profil. Povežite se s onim tvrtkama koje vas zanimaju kako biste saznali više o njima tako možete pratiti novosti koje objavljuju.

Širite krug poznanika

Povezujte se sa ljudima i to ne samo s onima koje znate nego i s onima koje ne znate, a mislite da bi vam bilo korisno ih poznavati. Na primjer: zanima vas određena tvrtka, te stanje u njoj, onda možete potražiti ljude koji rade u toj tvrtki i povezati se s njima, a preko njih možete saznati određene korisne informacije.

Neka vas prijatelji povežu sa nekim

Ukoliko imate dobre prijatelje na Linkedinu koji su dobre sa osobama koje vi želite upoznati nije loša ideja da zamolite prijatelja da vas oni predstave željenoj osobi. Tako će te lakše ostvariti kontakt.

Objavljujte na svome profilu

Vaš profil ne mora biti pasivan. Možete pisati i objavljivati zanimljive tekstove, ili objavljivati zanimljive sadržaje koji vas zanimaju, a imaju veze s poslom kojim se bavite ili s kojim se želite baviti.

Linkedin stvarno može biti alat pomoću kojega možete naći dobar posao, no da bi ste u tome uspjeli preuzmite neki od gore navedenih savjeta i budite uporni. Održavajte profil, učinite ga zanimljivim i vidljivijim drugim korisnicima. Možda poslodavac prije primijeti vas nego vi njega tko zna.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...