Tražite prodajni posao? Postanite „Padobranac“!

Duže ste vremena na tržištu rada i bez uspjeha tražite posao? Pokušali ste apsolutno sve, ali rezultata nema? Isprobali ste sve savjete sa stranice www.fitzaprodaju.com?

Onda vam nema druge nego postati „Padobranac“!

Naravno, ne mislim ovdje da morate postati po zanimanju padobranac (iako se radi o zasigurno vrlo interesantnoj aktivnosti). „Padobranac“ je tehnika koja se koristi u prodaji u situacijama i branšama u kojima nemate druge mogućnosti (a specifičnosti branše to dozvoljavaju) i morate otići kod postojećeg ili novog klijenta bez najave. Radi se o riskantnoj taktici koja ima svojih pozitivnih strana (uspjet ćete konačno doći u kontakt sa ciljanom osobom) i negativnih strana (naletjet ćete na zatvorena vrata i iznerviranog sugovornika).

Međutim, osobno smatram kako nema ništa riskantnijeg od podužeg boravka na tržištu rada u ulozi trajnije nezaposlene osobe. Stoga je rizik „Padobranca“ ipak puno manji.

A najgore što se može dogoditi jeste da ćete čuti slijedeće „Ne zapošljavamo!“. A na to ste već navikli… ili?

Dakle, evo kako ćete postati „Padobranac“:

1. Napravite listu tvrtki koje vas interesiraju kao potencijalni prodajni poslodavci. Neka to bude poduža lista (barem 100 tvrtki). Pokušajte saznati tko su vodeće osobe. I onda krenite u nenajavljeni posjet!

2. Pokušajte doći na što višu razinu hijerarhije i pri tom jednostavno recite: „Trenutno tražim zaposlenje u prodaji, s kim mogu porazgovarati?“.

3. Budite spremni na 99 odbijanja i čekajte onaj 100-ti razgovor gdje ćete ćuti toliko željeno „Da“!

Zašto mislim da ova metoda potrage za poslom ima smisla, pogotovo u prodaji? Razlog je jednostavan: ako koristite tehniku „Padobranca“ vi onda doslovno i praktično pokazujete svakom prodajnom poslodavcu temeljne i najvažnije karakteristike dobrog prodavača: upornost i hrabrost.

Sigurno će vas mnogi odbiti jer uistinu ne zapošljavaju, ali će vas isto tako i većina zapamtiti, a neki i uzeti vaš kontakt.

U konačnici, nemate što izgubiti zar ne?

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...