Upotreba Linkedina u potrazi za poslom u prodaji

Već smo više puta pisali na koji način vam Linkedin može pomoći u pronalasku kvalitetnog radnog mjesta u prodaji. Danas ćemo se opet uhvatiti ove društvene mreže te vam podijeliti nekoliko dodatnih savjeta koji će vam pomoći u pronalasku kvalitetnog radnog mjesta putem ove društvene mreže.

Ako ste jedan/jedna od 400 milijuna članova ove društvene mreže, onda pozorno pročitajte slijedeće savjete:

Više ne znači bolje

Na ovoj društvenoj mreži ljudi imaju naviku povezivati se sa bilo kime i iz bilo kojeg razloga. Često se ponose onim dijelom profila na kojem pod pojmom "Contacts" piše "500+" ili pak ističu kako imaju preko 7 ili 8 tisuća kontakata.

Iako netko od ovakvog načina iskorištavanja Linkedin profila može imati koristi, za vas koji tražite kvalitetan posao u prodaji to nije slučaj.

Nastojte imati kvalitetne i provjerene kontakte, kontate koji će vam u konačnici biti od koristi. Vaš broj kontakata možda i neće biti impresivan, no to nije važno. U konačnici je važno da oni kontakti koje imate vam pomognu u pronalasku željenog radnog mjesta.

Smisleno stvarajte mrežu poznanstava

Kao što smo prethodno naveli, ne povezujte se s bilo kime. Linkedin je izvrsna društvena mreža za stvaranje dobre virtualne poslovne mreže poznanstava.

Kao osobe koje traže kvalitetno radno mjesto u prodaji trebali biste se povezivati sa direktorima tvrtki, direktorima prodaje, voditeljima ljudskih resursa i ostalim osobama iz svijeta prodaje.

Ciljajte na "korisne" kontakte

Kako se budete povezivali i stvarali mrežu poznanstava tako će se broj vaših kontakata povećavati. Iz tog sve većeg broja morati ćete filtrirati i naciljati one kontakte koji bi vam definitivno mogli pomoći u pronalasku kvalitetnog radnog mjesta u prodaji.

Koji su korisni kontakti za vas?

To će te vi najbolje znati, ako ste prethodno definirali kakav posao i u kojoj prodajnoj branši biste željeli raditi. 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...