Vaši prvi tjedni u prodaji!

Vaši prvi radni tjedni u prodaji neće biti lagani, ali prvi koraci u bilo čemu su teški. Dovoljan je stres što ste morali promijeniti posao, a kamoli ako se uzme u obzir da ste došli na novo radno mjesto u prodaji. Branši koja je poznata po brzom tempu i težini posla.

Kako biste što lakše i bezbolnije svladali prve tjedne na prodajnom radnom mjestu dati ćemo vam nekoliko savjeta. Savjeta koji ne samo što će vam pomoći na početku nego i tijekom vašeg rada u prodaji.

Pa krenimo!

Priprema je najvažnija

Priprema zaista jest najvažnija! Iskustvo iz više različitih poslova me je uvjerilo u ovu rečenicu više puta. Uz dobru pripremu bit ćete spremni na sve izazove, a ako naletite na neke nenadane izazove lakše ćete ih svladati jer imate oslonac koji ste si prethodno pripremili.

Potrebno je sagledati koji vas zadatci očekuju, na primjer, morate posjetiti desetak potencijalnih klijenata.

Tada je potrebno ustanoviti lokacije klijenata, specifičnosti njihovog poslovanja, kojim poslom idete tamo, koje teme želite okrenuti i tako dalje.

Priprema će vam zaista pomoći.

Morate se riješiti straha

Prodaja će od vas zahtijevati da se susretnete sa stotinama nepoznatih ljudi, a sa jednim ciljem – prodaja. To za neke zvuči neugodno i strašno, ali za onog tko je odabrao taj posao je neizbježno i zato se svaki strah mora svladati.

Kako biste to mogli, morate se potpuno posvetiti vašim prodajnim ciljevima i uz prethodnu pripremu uspjet ćete.

Međutim, morate shvatiti da kako biste se riješili straha od prodaje nekada morate samo učiniti ono što je potrebno bez previše razmišljanja. Priprema je svakako potrebna kako smo ranije naveli, ali nemojte se izgubiti u pretjeranom promišljanju.

Nekad morate prvo zakoračiti, a onda pitati.

Morate obaviti telefonski poziv, a neugodno vam je – samo učinite to.

Morate započeti razgovor sa potencijalnim klijentom – samo učinite to.

Iako ćete često imati osjećaj kako niste još dovoljno spremni, jednostavno morate učiniti to što morate.

Zauzmite stav

Stav, odnosno pogled na određene stvari dijeli uspješne od neuspješnih ljudi. Kada je o prodaji riječ, utjecaj stava na rad i uspjeh u njem je očit.

Nije potrebno zauzeti nenormalno pozitivan stav, ali ni totalno pesimističan. Treba biti sredina.

Pozitivan treba biti u samom radu i susretima sa ljudima, a "pesimističan" ponekad u pripremi i analizi, jer želimo predvidjeti sve ono što bi moglo otići po krivu te kako bi vidjeli što je potrebno popraviti.

Potreban nam je snažan stav kojim ćemo moći sve prepreke svladati i tako nesmetano ići prema našim prodajnim ciljevima.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...