Važnije je kako, nego što pričate

Našu komunikaciju čini 93% neverbalne komunikacije ( govor tijela, ton i boja glasa...), a samo 7% konkretne riječi koje izgovaramo. Uspješno prenošenje ovih 7% sadržaja ovisi o usklađenosti s onih 93% forme.

Vaš govor tijela mora biti usklađen s onime što želite prenijeti sugovorniku kako bi se on mogao poistovjetiti s vama te kako bi na taj način bolje shvatio vašu poruku.

Zašto vam ovo govorim?

Kao osobama koje traže posao u prodaji ove činjenice je važno imati na umu sljedećim situacijama:

- na razgovoru za posao

- u konkretnom radu u prodaji, na primjer – susret s potencijalnim kupcem

U našem uobičajenom životu i komunikaciji ne obraćamo pozornost na naš govor tijela i usklađenost s onime što govorimo, jer nije ni potrebno.

Većinom pričamo s ljudima koje poznajemo i nalazimo se u situacijama koje nisu stresne i tada sve teče prirodno.

No, u situacijama koje smo gore naveli, odjednom se nađemo pod stresom, jer navedene situacije vidimo kao one u kojima su ulozi podignuti.

Stres koji se tada pojavljuje ukoči nas i tjera da se ponašamo neprirodno, uslijed toga naše tijelo i govor ne prate naše riječi, odnosno ono što želimo prenijeti na sugovornika, a vrlo je važno.

U tim situacijama važno je biti svjestan i pokušati natjerat tijelo da se uskladi s onim što pričamo kako bi se naš sugovornik poistovjetio s nama te kako bismo uspjeli izgraditi međusobno povjerenje.

Što učiniti u takvoj situaciji, na primjer, na razgovoru za posao?

Opustite se – malo prije kontakta s poslodavcem udahnite duboko i opustite se te si priznajte da se nalazite u situaciji koja je za vas stresna i puno vam znači. Budite usmjereni na tijek vašeg razgovora, a ne na ishod.

Nabacite osmijeh – lagani osmijeh na licu čini čuda. Dokazano je da nasmiješene osobe izgledaju privlačnije i pristupačnije od namrgođenih osoba.

To ne znači da je potrebno se smiješiti tokom cijelog razgovora. Nikako, važno je imati mjeru! Nasmiješite se kada je to prikladno, a pogotovo prilikom upoznavanja, predstavljanja i rukovanja, te prilikom pozdravljanja na odlaska.

Budite mirni i staloženi – to znači da se tokom razgovora sjedeći u stolici nećete vrpoljiti, stalno mijenjati položaj sjedenja, igrati s rukama, naginjati naprijed, uvaljivati se u stolicu, križati ruke...

Dovoljno je sjediti uspravno i opušteno ne dodirujući naslon na stolici. Ruke neka vam budu odvojene i mirne.

Pazite na kontakt očima – ovo je jako važna stavka. Kontaktom očima jako utječemo na sugovornika jer njime odajemo stanje našeg samopouzdanja, zainteresiranost i mnoge druge stvari.

Prilikom upoznavanja držite malo duži kontakt očima. Dok vam sugovornik priča gledajte ga u oči te se potrudite da one ne bježe po prostoriji ili da sugovornika gledaju preko ramena. Isto tako, izbjegnite zurenje, dakle u vašim nastojanjima da pokažete zainteresiranost pazite da svojim kontaktom očima ne ispadnete čudni i napadni.

Ne upirite prstom – kada želite nešto naglasiti koristite ton glasa te svako izbjegavajte upiranje prstom. Takva gesta će stvoriti nelagodu kod sugovornika, a to ne želite.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...