Vještine s kojima ćete uspjeti u prodaji!

Sposobnost izgradnje i održavanja dobrih međuljudskih odnosa, kako s radnim kolegama tako i s klijentima ključna je za uspjeh u bilo kojoj djelatnosti koja je usko vezana za rad s ljudima. Koliko ste vi sposobni graditi i održavati dobre međuljudske odnose? Posjedujete li osobine i vještine koje će vam pomoći da uspjete u svom prodajnom poslu?

Za uspjeh u prodaji bit će vam potrebne ove vještine:

Jake komunikacijske vještine

Jake komunikacijske vještine su osnova za rad u prodaji. Kod komunikacije podrazumijevamo pričanje, ali i aktivno slušanje. Prodavač koji zna dobro komunicirati zna kad treba slušati, a kada pričati. Bez dobre komunikacije nema razumijevanja između vas i sugovornika, a bez razumijevanja nema napretka.

Naoružajte se strpljenjem

Danas su svi zaraženi nestrpljivošću zbog kako kažu, "modernog načina života". U segmentu strpljenja nemojte pratiti većinu, budite dio strpljive manjine. Strpljenje je vještina koju morate izgraditi da biste mogli biti dobar radni kolega i uspješan prodavač. Strpljenje će vam pomoći na svim frontama, od direktne komunikacije s kolegama i klijentima do obavljanja raznih prodajnih zadaća. Strpljenje će vam pomoći da ne budete brzopleti u poslu i donošenju odluka.

Naučite aktivno slušati

Iako smo slušanje spomenuli kao vještinu kad smo prethodno govorili o komunikacijskim vještinama. Ovu vještinu uvijek treba dodatno naglasiti. Zašto? Većina nas voli više pričati nego slušati, a često kad slušamo na kraju ne znamo ponoviti što nam je rečeno. Stoga je potrebno trenirati slušanje. Vježbajte prisutnost u razgovoru, održavajte kontakt očima te slušajte i razmišljajte ono što vam se govori.

Budite prilagodljivi

Biti prilagodljiv ne znači biti beskičmenjak. Trebate imati vlastita moralna i etička mjerila isto tako treba se ponositi onime što radite i što znate. No, u razgovoru i ophođenju s ljudima ne smijete biti previše kruti i time tjerati "mak na konac". Naučite kada trebate popustiti sugovorniku kako biste napravili korak dalje prema izgradnji dobrog odnosa.

Pregovaračke vještine

I sami sigurno znate koliko je važno znati pregovarati, a kroz rad u prodaji naučiti ćete se koliko je to stvarno važno. O pregovaranju učite od starijih prodavača, mentora, ali isto tako preporučam čitanje kvalitetne poslovne literature na tu temu.

Proaktivnost

Nemojte čekati da vam netko kaže koje zadatke morate obaviti. Ako znate što se mora obaviti preuzmite inicijativu i krenite na posao.

Poštujte pravila lijepog ponašanja

Izvolite, hvala, molim, oprostite, samo su neke od riječi koje morate koristiti u svakodnevnom govoru. Poštivanje pravila lijepog ponašanja će nam pomoći da naša komunikacija s klijentima i radnim kolegama i kolegicama teče u što boljem tonu.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...