Za one koji dugo nisu tražili posao u prodaji!

Ovaj tekst je za sve one koji su se nakon dugo godina kontinuiranog rada našli ponovno na burzi te sad moraju u potragu za novim poslom. Ostati nezaposlen u ovome trenutku nije nimalo ugodna situacija, kako zbog stanja na tržištu rada, tako i zbog promjena koje su se dogodile u samom načinu na koji se danas traži posao.

Proces traženja posla je postao jako dugačak za razliku od prije nekih desetak godina. Prodajni poslodavci sve duže i temeljitije provjeravaju kandidate za posao i jako su izbirljivi. Potraga za novim prodajnim poslom, od same prijave do potpisivanja ugovora, može potrajati i više mjeseci.

Možda ćete morati odraditi više puta razgovor za posao. U prošlosti razgovori za posao su se vodili jednom do dva puta, obično ste drugi put razgovarali samo kako biste razjasnili sve pojedinosti prije potpisivanja ugovora.

No, danas će vas prodajni poslodavac zvati i više puta na prodajni razgovor. Obično po sistemu lijevka – kako prolazite kroz lijevak tako obavljate razgovore. Razgovori će se odvijati: telefonskim putem, lice u lice te s različitim osobama iz iste tvrtke.

Sve je online. Gotovo svaki dokument i prijavu koju morate predati u ciljanu tvrtku morati ćete slati isključivo mailom. Ovo zna biti frustrirajuće za sve tragače "starog kova".

Iako je ovakav način baratanja papirologijom jako efikasan, zna biti naporan. Pogotovo kad morate podnijeti prijavu na webu ciljane tvrtke, a samo sučelje na kojem morate poslati prijavu izgleda jako komplicirano. Isto tako, šaljući sve virtualnim putem postoji jako malo prostora za inicijalni prvi kontakt.

Vaš životopis je vjerojatno zastario. Dosta toga se promijenilo u zadnjih 10 godina pa tako i sam izgled životopisa. I zato provjerite nove trendove i standarde kako ne biste promašili odmah u startu.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...