Zašto prodaja?

Ima li za vas riječ "prodaja" negativnu konotaciju? Ako ima znajte da niste jedini s takvim mišljenjem. Velikim dijelom za negativno mišljenje o prodaji krivi su sami prodavači te način na koji pristupaju prodajnoj profesiji. Upravo zbog toga većina ljudi kada traži posao niti ne razmišlja o prodaji. No, prodaja nije negativno zanimanje osobito kad znate da niti jedan obrt, tvrtka, poduzeće ne može dobro poslovati bez odjela prodaje.

Upravo u prodajnoj branši bi mogli najprije naći posao ukoliko ste sposobni i ambiciozni. Za osobu koja želi napredovati u životu prodaja je odličan posao, a evo i nekoliko razloga zašto:

Novac

Papiri bez koji je svakodnevan život nemoguć. Uvijek se trudimo zaraditi više novca jer naravno teško da ga je ikad dovoljno. Međutim, u većini poslova koji se danas mogu pronaći na tržištu rada teško da ćete moći zaraditi pristojnu plaću.

Prodajni posao, ovisno o branši u kojoj radite bi vam mogao omogućiti jako dobru zaradu.

Prodajni posao u kojem se plaća zarađuje iz provizije će vam omogućiti da zaradite onoliko koliko se trudite. Fiksna plaća je odlična, ali nedovoljna pogotovo kao motivator za ljude koji žele dati više, ali im fiksna plaća ne daje mogućnost da dobiju više.

Sloboda u radu i raspolaganju vlastitim vremenom

Ako ste disciplinirana osoba s dobrim organizacijskim sposobnostima i još pri tome na svom poslu želite imati slobodu u radu. Tada je prodaja pravi posao za vas.

Kada radite u prodaji rijetko koji dan je isti, isto tako vaše radno mjesto nije vezano samo za jednu fizičku lokaciju kao na primjer kad radite u ugostiteljstvu ili nekoj drugoj uslužnoj djelatnosti. Posao u prodaji je odličan za sve one koji se svaki dan u svom radu žele susretati s novim ljudima i novim situacijama.

Imate natjecateljski duh

Gotovo svi najbolji prodavači imaju jako izražen natjecateljski duh. Žele biti bolji od konkurencije i prije svega žele biti najbolji u svemu što rade. Ako ste i vi kompetitivni tada je prodaja pravi posao za vas. Nevažno jeste li već radili u prodaji ili ne upravo vas vaš natjecateljski duh na razgovoru za prodajni posao može izdići iz mora kandidata za isti posao. Prodajni poslodavci žele ljude koji su već radili u prodaji, no prije svega žele sposobne, ambiciozne i kompetitivne ljude, jer takvi donose rezultate na kraju dana.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...