Želite biti najbolji u prodaji? Ne činite ove stvari!

Kao mladi prodavač na svom novom i možda prvom poslu u prodaji želite se istaknuti kao vrijedan član jedne tvrtke. Cilj vam je postati prodavač na kojeg će se druge kolege ugledati te kojeg će klijenti preporučivati. Cilj je postati najbolji i najvrjedniji prodavač što možete biti.

No, takav vrijedan prodavač za kojeg će se boriti i tvrtka i klijenti ne postaje se preko noći te je potrebno puno rada i znoja da bi se došlo do tog statusa. Uvijek morate biti spremni dati od sebe više, nego što je spremna dati vaša konkurencija i uvijek morate vašim klijentima i kupcima biti na usluzi te im pružiti dodatnu pomoć i korist čak i kad oni to ne traže.

Rezultat takvog rada u konačnici bi trebao biti nagrađujuć, a vaši klijenti sve zadovoljniji s vama te će u krajnjem slučaju njihove narudžbe i količine naručenog porasti, a time i zadovoljstvo vašeg poslodavca.

Na tom putu do uspjeha jednog prodavača treba se paziti da se ne uljuljamo u prve uspjehe te da naše performanse ne opadnu. Znate, dobra reputacija se stvara godinama, a može se uništiti za 5 minuta. Kako bi vaša dobra reputacija uvijek bila na nivou potrudite se ne činiti ovih nekoliko stvari koje klijenti mrze:

- neispunjenje obećanja

- kašnjenje ili nedolazak na sastanak

- uzimanje klijenata "zdravo za gotovo"

- slabo poznavanje vlastitih proizvoda i usluga

- prenapadnost i nesposobnost slušanja klijenata

- manjak pripreme prije sastanak s klijentima

- manja interesa za klijente

Kako biste bili najbolji prodajni predstavnik nije dovoljno samo izbjegavati činjenje ovih nekoliko stvari, potrebno je unijeti pozitivnu i entuzijastičnu energiju u svaki telefonski poziv i svaki kontakt s klijentom. Potrebno je sve zadaće odraditi na visokom nivou.

Znam da to nije lagano ispuniti, ali niti samo posao u prodaji nije lagan, ali šta ćete. Nije lagano biti najbolji.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...