Znate li što je "social selling"?

Danas ćemo vas upoznati s jednim terminom koji je sve važniji u današnjoj prodaji, pogotovo ako govorimo o B2B prodaji. Riječ je o terminu "social selling"! Social selling je termin koji i ne možemo baš najbolje prevesti na Hrvatski jezik, a odnosi se na sklapanje i razvoj kvalitetnih odnosa s klijentima u digitalnom okruženju, najčešće putem društvenih mreža.

Iako, jako puno prodavača povezuje social selling isključivo s društvenim mrežama, prije svega s LinkedInom, a onda i s Twitterom, Facebookom i Instagramom, zapravo social selling ima puno šire značenje. Social selling uključuje i strategije poput dijeljenja korisnog sadržaja, stupanje u direktan kontakt s potencijalnim klijentima, osobni branding te osluškivanje potreba klijenta koristeći društvene mreže.

Social selling nije klasična prodaja i ne koristi društvene mreže kako bi se povezao s bilo kojim klijentima te prodavao naširoko. Social selling je metoda koja nam omogućuje da se povežemo s ciljanim klijentima, s njima izgradimo odnos temeljen na povjerenju. On nam omogućuje da klijentu sustavno i lako uvijek donosimo vrijednost, te da nas klijent upozna i prije nego se fizički susretnemo.

Social selling je termin koji je sve poznatiji, sve se više koristi, a pretpostavlja se da će za nekoliko godina biti neizostavan dio u radu jednog prodajnog predstavnika. Prodajni predstavnici će u bližoj budućnosti redovito nastupati u digitalnom svijetu kao i u ovom realnom. Zato je vrijeme da se upoznate s ovom metodom i što prije se prilagodite novim trendovima.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...